De-IJsel-bij-Welsum

De IJssel bij Welsum

Apeldoorns-Kanaal-Epe

Apeldoorns Kanaal Epe

Landelijk-gebied-Epe

Landelijk gebied Epe

Paardenvierdaagse-komt-langs-de-woning

Paardenvierdaagse komt langs de woning

schaapskooi

Schaapskooi Epe

Herten-op-De-Dellen

De Dellen Epe

22

Het Geldersch Landschap Epe

1

Welkom bij "De Vijfsprong" Epe

19

Schapen komen langs de woning

schaapskooi - copy

De Dellen Epe

Renderklippen-Epe

Renderklippen Epe

28

De Dellen Epe

Renderklippen-Epe-2

Renderklippen Epe

Eekhoorn-in-de-tuin

Eekhoorn in de tuin

17

De Dellen Epe

Sprengen-Epe

Sprengen Epe

previous arrow
next arrow
Alle foto’s op de website zijn door ons zelf gemaakt binnen een straal van 8 km. van de vakantiewoning.

Omgeving

Renderklippen Epe
Renderklippen Epe

De vakantiewoning ligt in een bosrijke en landelijke omgeving. Kenmerkend voor de omgeving van Epe is het gevarieerde landschap. Aan de westkant van Epe bevinden zich drie natuurgebieden te weten De Dellen, De Renderklippen en De Sprengen. U kunt hier urenlang dwalen door bossen, heidevelden en wildgebieden in een glooiend en afwisselend landschap. Een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden brengt u naar de mooiste plekjes. De Dellen was het eerste natuurgebied dat het Geldersch Landschap heeft aangekocht. (1929)

 

De IJssel bij Welsum
De IJssel bij Welsum

Enkele wilde dieren die u in deze natuurgebieden kunt tegenkomen zijn wilde zwijnen, edelherten, dassen, eekhoorns, buizerds, vossen, uilen, valken, reeën, marters, hermelijnen, vleermuizen en zelfs zeearenden. Aan de oostkant van Epe treft u een landelijk gebied aan bestaande uit weilanden, bomen, beekjes, vergezichten en watergebieden zoals het Apeldoorns Kanaal met zijn bruggen en de IJssel met zijn boten, dijken en uiterwaarden op slechts 8 km. van de vakantiewoning. Op veel plekken langs de IJssel is het mogelijk om tot de waterrand te lopen.

 

Epe

Grote Kerk Epe
Grote Kerk Epe

De Gemeente Epe bestaat uit de vier dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. Epe ligt tussen Apeldoorn (16 km.) en Zwolle (22 km.) en heeft een toeristisch karakter en mede hierdoor een breed winkelaanbod met o.a. vijf supermarkten, diverse horecagelegenheden en er zijn ook diverse mogelijkheden om een fiets te huren. Parkeren is in het hele dorp gratis. Mocht u van het openbaar vervoer gebruik willen maken, dan vertrekt er iedere 30 minuten een bus naar Apeldoorn of Zwolle. De bushalte ligt op 200 m. van de vakantiewoning.

 

Kulturhus Epe
Kulturhus Epe

Er worden in Epe het hele jaar door activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo is er bijv. in het voorjaar de Avondvierdaagse, in de zomer is er iedere vrijdagavond een gezellige braderie, in het najaar is er de Paardenvierdaagse en in de winter is er Epe on Ice. Voor meer informatie over Epe en omgeving kunt u o.a. terecht op de websites www.vvvepe.nl, www.epe.nl, www.inepe.nl, www.winkeleninepe.nl en www.epernet.nl. Voor uitgebreide toeristische informatie of vragen kunt u het hele jaar door bij de VVV terecht.

 

Bezienswaardigheden

Kasteel De Cannenburch Vaassen
Kasteel De Cannenburch Vaassen

Zowel bij mooi weer als bij minder mooi weer zijn er in Epe en omgeving vele mogelijkheden voor het bezoeken van activiteiten, evenementen of bezienswaardigheden zoals musea, monumenten, braderieën, molens, kerken, schaapskooi, hertenkamp, kastelen, galeries, waterrecreatie, week- en koopjesmarkten, kaarsenmakerij, forellenkwekerij of diverse bezoekerscentra. Omdat er in Epe en omgeving te veel te doen is om op te noemen, liggen de evenementengids, gemeentegids en diverse folders bij aankomst voor u klaar.

 

Daams’ Molen Vaassen
Daams’ Molen Vaassen

De bekendste bezienswaardigheid in de omgeving is waarschijnlijk Paleis Het Loo in Apeldoorn dat het hele jaar door geopend is, maar ook kasteel De Cannenburch in Vaassen en het Anton Pieck museum in Hattem zijn het vermelden waard, net zoals het stadje Hattem zelf. Binnen een straal van 30 km. van de woning bevinden zich acht oude Hanzesteden te weten Deventer, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle. Deze steden hebben allemaal een historische binnenstad wat een bezoek zeker de moeite waard maakt.

 

Voor meer bezienswaardigheden, evenementen, attracties of activiteiten verwijzen we u naar www.vvvepe.nl of naar de VVV winkel die op 250 m. van de woning ligt.

Voor eventuele medische hulpverlening kunt u terecht bij het Medisch Centrum Willem Tell op 150 m. van de woning. In dit medisch centrum bevinden zich vier huisartsen, een apotheek, een polikliniek van het Gelre ziekenhuis, een eerstelijns diagnostisch centrum en de buurtzorg.